Westendorps Fanfare is een vereniging die musiceren combineert met de nodige gezelligheid. Dit bereiken wij door ons repertoire te kiezen uit zowel klassieke muziek als de hedendaagse toppers. Dit spreekt onze muzikanten erg aan wat blijkt uit het grote verschil in leeftijd tussen de verschillende muzikanten, vanaf nog geen 12 jaar tot boven de 70.

Die jonge leeftijd is het gevolg van het al op jonge leeftijd beginnen met musiceren. Vanaf groep 4 van de basisschool kunnen de leerlingen zich opgeven. Na eerst op de blokfluit gespeeld te hebben waarbij de basiskennis van het musiceren geleerd wordt, kan de leerling kiezen uit een muziekinstrument. Onder leiding van een docent worden dan de vaardigheden op het instrument bijgebracht.
Hierbij wordt ook in kleine groepen het samenspel geoefend. Na het behalen van het A-diploma, wordt de overstap gemaakt naar het “grote” A-orkest, onder leiding van Tjeerd Bollmann.

Spreekt dit voorgaande u aan, komt u dan gerust eens luisteren op een donderdagavond vanaf 19.45 uur bij het Kulturhus “De Vos” in Westendorp.

Tot horens!